Niin, on se mukavaa.

Saa raitista ulkoilmaa ja hyötyliikuntaa. Sillon se harmittaa ku sataa, on pakkanen, liian kuuma, sohjoa, jäätä, lunta tai muuten vaan suttunen keli. Tosin, olis kiva kun olis enemmän aikaa harrastaa. Pitkien työpäivien jälkeen sitä usein miettii, et miten täs vielä jaksaa koiran kanssa touhuamaan. Olis hyvä ku olis työtön, sillon olisi aikaa!

Niin, mutta koiraharrastus on kallista... Sit pitäis olla rikas mies, sellanen jolla on uraputki tai on saanu ison perinnön!

Niin, mutta sille ukolle pitäis olla sit sitä aikaa kans. Ja sehän saattais vaikka haluta lapsiakin! Sit ei taas olis aikaa mihinkään. Mies vinkuis yhteisen ajan puutetta ja lapset pitäis ottaa mukaan kaikkialle. Sit ne kijuis äitiä ja treenaamisesta ei tulis mitään. Ei, ei miestä! Pakko se on jatkaa tätä työntekoa ja nipistää sitä aikaa jostakin. Turhia sellaset ukonköriläät!

Mutta treeniporukka pitää olla kiva. Sellanen sopuinen. Yleensä siellä aina on joku joka tietää kaikesta kaiken, tuntee mun koiran paremmin ku minä ite. Niin ja se vika on aina minussa! Kattos peiliin, besservisseri. Mut hyvähän se on et joku neuvoo. Mulle pitää vaan puhua positiivisesti kannustaen eikä sättien, se on inhottavaa. Koirasta löytyy aina puutteita, joopajoo. Mun koirassa ei kyl ole vikaa, se on kaikkein paras. Vaiks voishan se olla tietty jostai käyttislinjoistaki. Mut ne on yleensä rumia ku ROTAT! En mä sellasta halua, hyi!Turhaa hommaa koko porukassa reenaaminen!

Näyttelyissä on kiva joskus pyörähtää. Näkee tuttuja koirineen ja voi kertailla mitä on taas tehty ja saa tuntea ittesä taas kunnon koiraihmiseksi. Siellä paksut koirat saa kotiinviemisiksi vaaleanpunaisia nauhoja, joista omistajat on niin ylpeitä. Miettikää, uroksillekkin vaaleenpunasta! Sit kotisivut pullottaa roppeja ja serttejä, ihan niinku se koira siitä paranis! Hyi ku sylettää sellanen leuhottaminen. Nekää tietty tee koirineen muuta ku juoksevat kehästä toiseen. Raukat koiraparat! Eikö se oo tärkeintä et koira on koira, kaveri? Turhaa touhua koko näyttely!

Suojelua vois kyllä joskus kokeilla. Mun koira olis siinä varmaan tosi hyvä! Tolla on kyl ne tarvittavat palikat paikallaan. Siihen vaan tarttis löytää joku hyvä maalimies. Ne on kuulemma sellasta häntäheikki porukkaa kaikki ja niin itteesä täynnä! Pilaavat koiria tahalleen, ihan totta! Varmasti, on kuullu. Luvat sellasilta pois vaan. Niin ja onhan se toisaalta aika kallis harrastus ja sitoo aika paljon. Ei se ehkä ole sittenkään mun koiralle kiva, siinähän voi joutua rasitukselle pieni!

Toi jäljestäminen on kivaa. Siinä voi olla kahdestaan koiran kanssa, ei tuu kukaa olantakaa neuvomaan ja prassailemaan. Toisaalta, siinä joutuu eka ajaa metsään tai pellolle, polkee sen hemmetin jäljen ja sit vielä odottaa, että se vanhenee. Eksymisen vaarakin siinä piilee... Ei, kyl me jätetään se jäljestäminen joillekkin muille hulluille. Sinne ku meette vaan paiskoo makkaraa ja keppejä pitkin metsää, HAH!

Mut sohvapottuna sitä koiraa ei voi pitää. Sehän tarttee virikkeitä. Joku kiva harrastus olis hyvä olla. Kunhan saa harrastaa yksin tai porukka on tooosi kiva, se pitää olla ilmasta, ei saa viedä liikaa mun aikaa, pitää pystyä harrastaa lähellä kotia ja koira ei siinä joudu mitenkään koetukselle.

Aurinkoista kevättä koiraharrastajille, pidetään lippu korkealla!